مخراجکاری به روش جیپسی یا فلاش
آکادمی طلاپک
15/10/99 9:02 قبل از ظهر
اگر به دنبال تکنیک جدیدی در مخراجکاری هستید این مقاله برای شما مناسب است. یادگیری مخراج کردن نگین به روش جیپسی نقطه شروع خوبی برای مخراجکاری است. این روش توانایی ساخت مدل های خاص را برای شما فراهم می کند. در ادامه با تمام ابزارها و نکات مخراجکاری جیپسی آشنا خواهید شد.
مخراجکاری به روش جیپسی چگونه است؟
قبل از اینکه یاد بگیرید چطور مخراجکاری جیپسی را برروی یک انگشتر انجام دهید، باید با اصول این روش آشنا شوید. به طور معمول مخراجکاری جیپسی ( که بعضی آن را تراز می نامند) از لحاظ ظاهری شبیه به روش دیواره ای یا حفره ای است. در هر دو روش نگین و سطح فلز هم سطح هستند ولی در روش جیپسی نگین ها در داخل فلز کاشته می شوند و اینطور نیست که تنها قابی فلزی دور نگین ها قرار گیرد. روش مخراجکاری جیپسی به تازگی برای تازه عروسان جذاب شده است چرا که به عنوان یکی از امن ترین روش های مخراجکاری برای نگین های ارزشمند مانند الماس محسوب می گردد.
ابزار مورد نیاز برای مخراجکاری به روش جیپسی
حال که شما میدانید روش جیپسی به چه شکل است، وقت آن رسیده که ابزارهای مورد نیاز برای کار را بشناسیم. قبل از شروع کار مطمئن شوید که ابزارهای لیست شده در زیر را در اختیار دارید :
- داشتن ست کاملی از مته های مخصوص مخراجکاری برای ایجاد حفره نگین
- برنیشر یا چیزی شبیه به قلم رو برای محکم کردم سنگ در حفره
- فرز آویز یا فرز دستی برای انجام بهتر و سریعتر کارها
- گیره مشته یا رو میزی برای نگه داشتن قطعه در هنگام مخراجکاری
مراحل انجام مخراجکاری به روش جیپسی برروی انگشتر
چه شما در این کار حرفه ای باشید و چه دفعه اولتان باشد، می توانید از مراحل پله پله زیر استفاده کنید:
- اولین مرحله اندازه گیری قطر نگین از قسمت کمربند نگین است. سپس باید با استفاده از مته یک حفره کوچک در محلی که نگین قرار است بنشیند، ایجاد کرد. در مرحله بعد با استفاده از همان مته (که بهتر است از ۱ میلیمتر قطرش بیشتر نباشد) سوراخی سرتاسری در فلز ایجاد می کنیم.
- در این مرحله باید با استفاده از مته مخروطی بزرگتر در محل سوراخ حفره را تا حدی باز کنیم که قطر آن به ۴/۳ قطر نگین برسد و در عین حال سوراخ سرتاسری ایجاد نشود. در این مرحله میتوان با استفاده از کمی گریس مته را روغن کاری کرد که کند نشود. در آخرین مرحله مته کاری از مته مخروطی با قطر دقیقا برابر با نگین استفاده می شود. در این مرحله باید دقت شود که به اندازه کافی گوشت فلز زیر نگین باقی بماند تا سنگ تکیه داشته باشد.
- زمانی که نشیمن نگین ایجاد شد باید با قرار دادن نگین در آن از اندازه آن مطمئن شوید. اگر نشیمن نگین کوچک است با استفاده از مته مخراجکاری به آهستگی مقدار بیشتری از فلز را بتراشید تا سنگ به درستی در نشمین قرار گیرد. از بزرگ نمودن بیش از اندازه حفره نگین خودداری کنید چرا که این کار در فرایند محکم نمودن نگین در حفره مشکل ایجاد می کند.
- با استفاده از برنیشر سر گرد نگین را در حفره فشار دهید و محکم کنید. به یاد داشته باشید باید فشار را به تدریج افزایش دهید و ابتدا با انشگتان دست، سپس با ناخن و بعد با استفاده از برنیشر یا ابزار مخصوص. زمانی که فشار برروی نگین و فلز اطراف مشابه هم وارد شود در نهایت در فشاری خاص نگین با صدای تق! در جایگاه خودش محکم می شود. قبل از اتمام کار حتما با استفاده از برنیشر لبه های فلز کنار نگین را تحت فشار قرار دهید و نگین را محکم کنید.
در صورتی که مراحل بالا را به درستی انجام دهید شما موفق شده اید. هم اکنون شما می دانید که چطور به روش جیپسی یا تراز مخراجکاری کنید.
لطفا نظرات خود را در مورد این مقاله برای ما ارسال نمایید.
با ما در ارتباط باشید |تلگرام | اینستاگرام | آپارات | ایمیل
آکادمی طلاپک
آکادمی طلاپک | مرجع آموزش طلاسازی
©تمامی حقوق این وب سایت متعلق به آکادمی طلاپک می باشد.